Managementul cablurilor

Am luat hotararea sa transfer si pe blogul meu multe din postarile facute pe forumul de astronomie. Multa lume nu este afiliata forumului si in plus, asta este blog-ul meu. Este un jurnal, unde vreau sa-mi centralizez toate ideile si actiunile legate de astronomie pe care le-am avut de-a lungul timpului, de unde sa le revad cu usurinta, sa-mi aduc aminte de ele si sa le leg de eventuale viitoare actiuni.

Deci, astazi am sa aduc aici discutia despre managementul cablurilor, facut pentru telescopul de la observator. Desi suna cam pompos, termenul chiar exista si este des folosit.
Managementul cablurilor face referire la un aspect important si demn de luat in calcul de astrofotografi – multitudinea de cabluri care fac legatura intre telescop si exterior. Pe masura ce sunt mai multe, ele devin o piedica serioasa in calea obtinerii unui tracking decent. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe intuneric, daca nu sunt aranjate cum trebuie, cablurile se pot agata de suruburi sau alte „excrescente” de pe montura sau din imprejurimi, putand sa duca la accidente grave, care sa pericliteze siguranta echipamentelor.
Am atasat o poza de telescop, gasit pe net, care m-a impresionat prin multitudinea firelor atasate, ca sa intelegeti despre ce e vorba.

post_19346_133877665092_140

 

Telescopul meu nu era departe de cele din pozele de mai sus, asa ca problema m-a preocupat in mare masura.
Am gasit insa o solutie neasteptata mergand prin magazinul de bricolaj „Le Roy Merlin” din Bucuresti. Din pacate este singurul loc in care am vazut asa ceva, dar nu exclud sa se gasesca si altundeva.
Este vorba de un tub flexibil foarte interesant, care poate strange in interior o multime de cabluri, lasandu-le in acelasi timp sa alunece unul pe langa altul, ceea ce este foarte important in cazul nostru, montura fiind in miscare si cablurile miscandu-se si ele diferential.
Chestia asta e turceasca, dar este foarte buna. Am luat doua si le-am taiat cat am avut nevoie si pot spune ca montura se misca excelent dupa ce am bagat cablurile pe tubul asta. Am folosit bucati din el ca sa prind impreuna si cablurile de alimentare de pe podea precum si cablurile USB sau UTP care mergeau catre calculator.

1_501  2_511

3_153  4_213

5_2_102  6_121

7_269

Problem solved.

Anunțuri
De jimao22 Publicat în ATM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s