ATM de vacanta (II)

Am refacut rezistenta termica de la corectorul MN-ului. Rezistenta veche era groasa si la lungimea initiala avea o rezistenta relativ mica (16 ohmi). Am scurtat-o cu 1/4 astfel incat sa am 12 ohmi dupa modificare insa tubul contractil ce il aveam era prea subtire si rezistenta nu incapea inauntru, asa ca a trebuit sa gasesc o solutie de back-up pana trec sarbatorile. Asa ca am luat o rezistenta spiralata mai subtire avand insa o rezistenta mai mare. Ca sa ajung la aceiasi 12 ohmi, a trebuit sa scurtez mult firul respectiv, rezultand o „elice” cu pasul foarte mare. Asta se vede destul de bine in pozele IR facute si prezentate mai jos. Am vrut sa testez insa daca 12 ohmi sunt suficienti pentru a incalzi suficient partea anterioara a tubului. Se pare ca e in regula, daca e sa extrapolez rezultatele pozitive obtinute la aceeasi temperatura la luneta de ghidaj. Desigur insa ca testul „live” e cel care imi va confirma observatiile.

IR_0047

IR_0046

IR_0045

IR_0044

IR_0043

Tot zilele astea am completat masiv colectia de SDV-uri de la freza si strung. Am facut rost de freze speciale – una in V intors, pentru canal in coada de randunica (exact cum e cel in care intra sinele Vixen), 4 seturi de freze pentru roti dintate (modul 1.5, 1.75, 2, si 2.5) – asa incat de acum sunt capabil sa fac si angrenaje  (avand deja cap divizor la freza), un set de cale de super-inalta precizie, 2 micrometre care-mi lipseau, niste cutite de strung, niste freze cilindrice si o menghina de freza elvetiana foarte versatila, reglabila in toate directiile.

Cat de mult mi-as dori sa am timp sa folosesc la maxim tot ce am si sa ma dedic in intregime hobby-ului asta, pe directiile care mi-au captat interesul cel mai mult – astrofotografie si ATM… Sper ca anul care vine sa fie macar la fel de bun ca asta care a trecut.

Desi a fost un an foarte greu, am reusit sa fac observatorul. Realizarea asta, desi nu m-a costat foarte mult, a adaugat extrem de multa valoare set-up-ului meu.

Anul care vine mi-as dori un EQ8 si un ATIK 383. Mi-as dori, dar in acest moment pare un vis muuult prea indepartat. Noroc ca nu ne opreste nimeni sa visam. Ramane sa visez si sa sper ca intr-o zi visele vor deveni realitate. Pana atunci imi doresc sa folosesc cat mai mult si cat mai bine ce am.

Reclame
De jimao22 Publicat în ATM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s